Добър писмен английски за добро впечатление



Налагало ли ти се е да пишеш мотивационно или друго официално писмо на английски език? Ако не ти се е налагало ще ти се наложи все някога. Лошият и пълен с грешки текст остава негативно впечатление за теб в четящия. Бъди човека, който прави добро впечатление с прилежен и богат писмен език.

Четенето, писането, говоренето, слушането... всичко заедно. Ако искаш да научиш английския завинаги, бързо и ефективно трябва да се развиваш на всички фронтове. Как да се научиш да пишеш правилно на английски език? С много практика.

Извлечи максимума от речникът си, като разбереш как да го използваш правилно. Използвай качествени и богати речници за намиране на думи, смисълът им, за проверка на правописа или за да разбереш значението.

Преписвай кратки откъси от вестници или списания. Работата с качествено написан текст ще вкара в главата ти правила и звучене, кое само с граматика ще усвоиш много по-бавно. Остави компютъра и използвай старомодните лист и хартия. Задавай си минимални изисквания да пишеш дневно или седмично. Налагай си правила.

Ако си водиш дневник започни да го попълваш на английски език.

Ако във всекидневието ти се наложи за запишеш нещо на листче, напиши го на английски, вместо на български. Така ще приложиш и правилото "Колкото повече се обграждаш с английски език, толкова по-бързо ще го усвояваш".

Пиши във форуми на английски език, но следи дали потребителите, който посещават блога пишат грамотно. Откривай грешките в коментарите на останалите потребители и се стреми да пишеш правилно. Щом имаш стремеж и цел, то няма как да не постигнеш желаните резултати.

Поддържай писмена комуникация с хора, чиито майчин език е английският. Освен че ще разнообразиш познанията си ще черпиш умения по правилно писане от достоверен източник. Важно! Стой далеч от чатове! Чатовете гъмжат от лош английски език, породен от това, че се изисква в реално време да комуникираш. Това те подтиква да пишеш бързо и грешно, без да се замисляш над граматиката и правописа.

Коментари

  1. Потвърждавам всичко, в интернет е лесно да научиш да пишеш погрешно от чатове или форуми, където писаното не е задължително правилно, най-сигурно е от статии в новинарски сайтове или други, където се следи за правопис. Ако търсите по любимата си тема, сигурно ще намерите много сайтове с любопитна информация, където е информацията е правилна и на достъпен език, например сайотове на географски списания от тиа на Нешънъл Джиографик. Успех!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

100-те най-често използвани глаголи в английския език

500 най-използвани думи в английския език (част 1)

Съвети как да научиш английски бързо и ефективно (част 1)