Защо да учим английски?



Постоянно ни казват, че е важно да учим чужди езици. Но за да се амбицираме да научим който и да е език първо сами трябва да се мотивираме. Защо го правим? Каква е ползвата? Мотивацията е най-важната част в обучението. Да се научиш да говориш на английски може да бъде най-важната част за подобряване на живота ти. Ето защо

Ще можеш да общуваш неограничено



Английският е езикът на комуникацията. Около 1.5 милиарда хора по целият свят говорят английски. Освен в ежедневието, той се използва на международни и научни конференции, научни доклади, състезания, дипломатични срещи. Способността да комуникираш на английски език ти позволява да работиш, общуваш, да споделяш идеи, да създаваш приятелства. И как иначе ще си поръчаш капучино в Италия (или където и да е). "едно капучино моля" има шанс да сработи в Сърбия, при късмет в Гърция. Ами ако имаш нужда да ти покажат пътя в Германия?

Ще имаш достъп до повече съдържание



От какво се интересуваш? От наука, музика, технологии, здраве, бизнес или спорт? В днешно време интернет ни дават неограничен достъп до информация за всичко, от което имаме нужда. Стига да сме способни да знаем как да работим и да разбираме тази информация. Учудващо е как английския, като универсален език, ни дава достъп до цялото това знаение, например, 95% от научните статии са написани на английски език.


Ще израснеш в кариерата си



В днешно време е много по-лесно да си намериш работа в международна компания или да работиш на международни пазари. Всичко се случва на английски език. Намирането на работа, интервюта, комуникация с колеги, попълване на служебни документи. Най-актуалната информация в сферата на бизнеса, технологиите и науката излиза на английски език.

Убедих ли те? Ако искаш да прочетеш повече виж Как да учим бързо и ефективно

Коментари

  1. Тази и всички статии в този блог са просто невероятни. Благодаря на създателите му. Винаги, когато се отчаям с някоя дума или ме посмързи да я науча влизам в тази статия и се мотивирам. БЛАГОДАРЯ!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Да се научиш да говориш английски език в днешно време си е чиста необходимост.Вече не те питат дали го знаеш, а какви други езици освен него владееш, което мен лично малко ме дразни, но това е.Език на който е интернационален, където й да отидеш може да се оправиш.Благодаря ви за статията и се надявам да ни пишете все по често.Това, че ще можеш да общуваш неограничено и цифрите които сте написали са големи и ако това не е вдъхновяващо и стимулиращо не знам какво друго е.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен блог! Необхоидмо е да учиш английски и това е само база за всичко, с което ще се занимава човек. Може би преди години се е считало, че не е точно така и се преувеличава, но си е самата истина. Благодаря за статията!

    ОтговорИзтриване
  4. Напълно вярно! Най-добре се учи, когато знаеш защо го правиш и тогава влагаш емоция, защото учиш по причини важни са самия теб. Още повече, че англйският е нефициално признатият световен език. Може да ви се струва труден, като всяко нещо, което не знаеш, но когато започнеш с малки стъпки, разбираш, че не е трудно. Лек ден.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

100-те най-често използвани глаголи в английския език

500 най-използвани думи в английския език (част 1)

Съвети как да научиш английски бързо и ефективно (част 1)